lauantai 9. heinäkuuta 2016

Rankka viikko

Kulo alkoi viikko sitten lauantaina, pentujen ollessa 4vrk vanhoja, kuumeilla ja väsähtää. Illalla käytin eläinlääkärissä, jossa kohtu ultrattiin, sai suonensisäisesti lääkkeitä ja nesteytystä ja kotiin antibioottikuurin ja jatkoin nesteytystä kotona. 

Lauantai-iltana kotona nestehoitoa

Sunnuntaina oli aamulla parempi, mutta päivän mittaan vointi alkoi huonontua ja lähdettiin pentujen kanssa Hattulaan. Siellä Kulo sai nesteytystä ja lääkkeitä, mutta vointi meni vain huonompaan suuntaan nopeaa kyytiä. Illalla se oli enää hädintuskin hengissä, ei kuitenkaan vielä ollut mennyt shokkiin. Päivystyksellisesti poistettiin tulehtunut kohtu joka ei onneksi ollut puhjennut, ja Kulo jäi yöksi sairaalaan. Pennut saimme puolen tunnin ajomatkan päähän varaemolle ja heidän omistajilleen hoitoon.


Pennut pääsivät kuivahtamaan, mutta hienoa kyllä koko sakki on ainakin tähän asti selvinnyt hengissä. Nyt ollaan kotona. Alkuun näytti että pärjätään omin voimin, mutta Kulo alkoi väsähtää ja pennut saivat ruiskuruokinnalla korviketta, jotta Kulolla säästyisi voimia myös omaan palautumiseen. Perustettiin ruokintarinki, saimme todella hyvin apuja ystäviltä ja tutuilta. Ratkaiseva apu kuitenkin oli, kun saimme lainaan mäyräkoira Tiltun, jonka omat pennut olivat 5-viikkoisia ja pärjäsivät ilman emoaan. Tämän apuemon turvin päästiin lisäruokinnasta eroon.

Ensimmäinen imetys operaation jälkeen, väsynyt emokoira vielä
Ruisku toimi meillä paremmin kuin tuttipullo
Tällä hetkellä pennut lisäävät painoaan hyvää tahtia. Kuloa pakotetaan ottamaan rauhallisemmin, mm. yöt se nukkuu meidän makuuhuoneessa ja käy pari kertaa imettämässä, mutta ei imetä koko yötä (9 pennun laumassa joku olisi aina tissillä). Tiltu-mäyräkoira on suhtautunut pentuihin todella suvaitsevaisesti ja uinut meidän laumaan ongelmitta, mahtava hyväpäinen koira se on. Tiltu ei omatoimisesti mene imettämään pentuja, mutta näyttää varsin tyytyväisenä makoilevan pentujen imiessä.

Tiltun erilainen lapsilauma

Pienin askelin, Kulon jaksamista tarkkaillen edetään. Pikkuhiljaa uskaltaa jo ajatella tulevaisuutta huomista pidemmälle. Kiitollisin mielin suhtautuu siihen, että koko sakki on selvinnyt pahimmasta hengissä, ja olen aivan häkeltynyt saamastamme tuesta, kannustuksesta ja avusta. Ja tähän miljoona sydäntä <3

Nyt näyttää jo paremmalta!

3 kommenttia:

 1. Kaamea tilanne. Onneksi apua löytyi nopeasti ja tilanne on parempi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Huhhuh, onpa teillä ollut raskas viikko! Toivottavasti ei tule enempää vastoinkäymisiä, vaan Kulo toipuisi pian rankasta kokemuksesta. Tsemppiä kovasti koko poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Painajaismainen alku, mutta nyt toivotaan että loppuaika on sitä ihanaa onnellista pentuaikaa (lue: pissaa, kakkaa ja naskalihampaita!) ilman vastoinkäymisiä!
  Upeasti sä olet luovinut siellä kaiken kaaoksen keskellä <3

  VastaaPoista