KUJE

Nimi: Kinloch Kuje
Kutsumanimi:
Kuje
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 29.11.2010
Koko: korkeus n 53cm
Väri: mustavalkoinen
Emä:KINLOCH TINA
Isä: ZAC


Terveys: 
Kuje on aina ollut terve, sillä on A/A lonkat, 0/0 kyynärät sekä muuten puhdas luusto (koko koira on kuvattu läpi). Kuje on vanhempiensa geenitestin perusteella CEA vapaa. Silmät on peilattu 2012 terveiksi, ja Kuje silmät on 1/2016 peilattu terveiksi.Video: Kuje paimentaa
Video: Kuje aksaa

Kuje on erittäin kiihkeä ja draivillinen 5-vuotias paimenlinjainen uros. Paimennukseen Kuje on vähän turhankin kiihkeä, ei riittävän nöyrä lajiin eikä sillä ole riittävää eläinfiilistä. Kujeen päälaji onkin agility, jossa se on nopea ja ketterä kiituri. Agilityssa Kuje on yhteistyökykyinen, mutta sellainen "menin jo" mentaliteetilla varustettu raketti. Kuje on suorittanut paimennuksen perusradan hyväksytysti ja agilityssa se kilpailee 3-luokassa.

Kujeella on yksi vauhti tekemisessä: lujaa. Kuje on kova uros, joka kestää painetta hyvin, se ei siitä juurikaan hätkähdä vaan jatkaa heti samalla vauhdilla tekemistään. Kuje on vähän sellainen mallia "ravistettava ennen käyttöä" ;) Edes väsyminen ei hidasta tahtia, Kujeen kanssa onkin omistajalla vastuu keskeyttää tekeminen riittävän ajoissa, Kuje kun ei väsymistään osoita.  Vaikka se on nopea ja kiihkeä, se ei sählää vaan sen tekeminen on harkittua. Se on täysipäinen hyvällä hermorakenteella varustettu koira, jolla ei ole ääntelyongelmaa eikä ääniherkkyyttä. Kujeella ei ole silmän käyttöä. Se ei ole ikinä ollut kiinnostunut autojen kyttäämisestä tms. Tekemisessään se on suoraviivainen posottaja, sillä ei esiinny flänkkiä. Kujeelle kelpaavat niin namit kuin lelut ja kuollut lelu toimii hyvin palkkana.

Kuje on ihmis- ja koirasosiaalinen ja myös sen kanssa voi ongelmitta lenkkeillä isommissakin koiralaumoissa.  Kuje ei ole niin miellyttämisenhaluinen ja kiltti kuin Kulo, mutta kyllä Kujekin mielestäni kivasti agilityssa työskentelee yhdessä omistajansa kanssa kysellen tältä ohjeita tarvittaessa. 

Kujeella on entuudestaan kaksi pentuetta, ja pentujen kanssa on tehty mm. agilitya, tokoa ja pk-lajeja.


 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti