tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pentukuvia

Pelé

Zaza

Xavi


Nani

Popa

Leno

Rudi

Cafú

Messi

Messi
Pennut tulevat tänään illalla kolme viikkoa. Silmät aukesivat kaikilla kaksiviikkoisina ja kuuloelimet alkoivat toimia samoihin aikoihin. Zazakin vaikuttaisi kuulevan, mutta lähiaikoina saa tästä varmuuden. Pentue vaikuttaa ainakin vielä todella tasaiselta. Kaikki ovat elinvoimaisia voimakastahtoisia pieniä olentoja, joilla on hirmuinen kiire tulla luokse, kun pentulaatikon ääreen tulee istumaan. Vaikean alun vuoksi pennut ovat saaneet jo lähes viikon ajan 1-2 ateriaa korviketta. Lisäksi olen antanut jauhelihaa ja tänään annoin liotettua pentunappulaa (RC Starter) korvikkeen seassa. Hyvin tuntuu maistuvan, ja huolimatta kaikista alun vaiheista yhdenkään pennun maha ei ole mennyt ripulille. Pennut ovat alkaneet leikkiä keskenään ja tulevat jo pentulaatikosta ulos. Alun hankaluuksien rauhoituttua jatkoin Bio Sensor-ohjelman loppuun, tämän jälkeen pentuja on päivittäin totuteltu kosketukseen ja käsittelyyn ja Enni 2-vee on myös aktiivisesti ollut mukana. Ensimmäisen matokuurinsa saivat 2-viikkoisina, jatkossa madotan ne 2 viikon välein ja emon aina juuri ennen pentujen madotusta.

Suunnitelmissa on aloittaa ulkoilut, lisätä virikkeitä ja kokemusmaailmaa (alustat, äänet, hajut, paikat, ihmiset yms) ja tavoitteena olisi näiden tulevien vajaan viiden viikon aikana tehdä hyvät edellytykset sille, että uusiin koteihin lähtee rohkeita ja avoimia pentuja. Pennut terveystarkastetaan ja sirutetaan 10.8. ja Korrin Pekka pentutestaa ne 11.8., minkä jälkeen pyrin tekemään päätökset että mikä pentu sopisi kellekin uudelle omistajalle, toki pennunottajien toiveita kuunnellen ja kunnioittaen. Luovutuspäivä tulee olemaan 20.8. ja minulla on pienimuotoisia suunnitelmia pennunottajille tuolle päivälle. :) Pentujen ollessa 7-viikkoisia niitä saavat pennunottajat ottaa kylään kotiinsa jos asuvat lähempänä, näin kotiutuminen luovutuksen jälkeen sujuu mukavammin.

Kulo oli ensimmäiset kaksi viikkoa kuin mikäkin kanaemo (sen minkä omalta infektioltaan ja siitä toipumiseltaan jaksoi), nyttemmin siitä on tullut hyvin rento äitikoira. Vieraatkaan pennunkatsojat eivät Kulon mielenrauhaa hetkauta, mutta sillä olisi sellainen vieno toive, että pentujen sijaan sitä rapsuteltaisiin ja pidettäisiin hyvänä. Kulo on myös sitä mieltä, että pentujen lisäruoka voisi mieluummin päätyä sen vatsaan. Ja töihin se olisi myös jo omasta mielestään täysin valmis. Ihan entisenlaisensa se ei tietenkään vielä ole, vaan rauhallisempi, vähän hajamielisempi ja erittäin läheisyyden- ja huomionkipeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti