PENNUT

Pentujen sukutaulu Koiranetissä

Odotan Kulon juoksuja alkavaksi maaliskuussa 2016. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, pennut syntyisivät loppukeväästä ja olisivat luovutusiässä kesä-heinäkuussa.

Toivon pennuista terveitä ja hyvän työmoottorin sekä koulutettavuuden omaavia harrastuskoiria paimennukseen, tokoon, agilityyn ja pk-lajeihin, sekä arjessa avoimia, sosiaalisia ja täyspäisiä kumppaneita omistajilleen.

Sekä Kulo että Kuje ovat molemmat innokkaita, atleettisia ja energisiä harrastuskoiria. Kummallakin kuitenkin hyvä hermorakenne takaa sen, että järki pysyy mukana touhussa vaikka intoa piisaakin. Kumpikin on niin ihmis- kuin koirasosiaalisia ja avoimia koiria, joiden kanssa arki on helppoa ja toimivaa. Kummallakaan ei esiinny autojen, varjojen tms kyttäämistä/jahtaamista eikä kumpikaan ole ääniarka, tai arka muutenkaan. Molemmat koirat ovat olleet ikänsä terveitä ja on luustoltaan kuvattu terveiksi. Yhdistelmässä Kulo on kiltimpi ja ohjaajanöyrempi (ilman liiallista pehmeyttä), Kuje puolestaan kovempi ja röyhkeämpi. Molempien vanhempien ollessa samantyylisiä, toivon pentueesta tasaista.

Koska tulossa on energisiä työkoiria, toivoisin pennunottajilta kiinnostusta tavoitteelliseen harrastamiseen ja aikaisempi kokemus koirista ja niiden kanssa harrastamisesta ja kilpailemisesta olisi etu pennunsaajia valitessani. Näistä pennuista kasvaa aktiivisia koiria, jotka eivät ole onnellisia pelkkinä lenkki- ja kotikoirina vaan kaipaavat muutakin tekemistä.

Tärkeintä minulle on, että pennut saisivat rakastavat ja huolehtivat kodit joissa niiden olisi hyvä olla.

Pennut tulevat viettämään ensimmäiset viikkonsa meillä kotona tottuen toisiin koiriin ja lapsiperheen arkeen. Pentujen tärkeä alkuaika pyhitetään emon ja pentujen rauhaisalle yhdessäololle, mutta tämän jälkeen pentujen silmien avauduttua ja maailman alettua kiinnostaa, tulen tarjoamaan pennuille erilaisia kokemuksia ja virikkeitä, jotta ne saisivat mahdollisimman hyvät lähtökohdat uusissa kodeissaan. Tällöin pentuja saa myös tulla katsomaan ja palluttelemaan. Pennut pentutestataan 6-7-viikkoisina. Ne luovutetaan 8-viikkoisina madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Niistä tehdään virallinen kauppasopimus. Kasvattajana haluan olla mukana pentujen elämässä, kuulumisia kuullen ja tukea ja neuvoja tarvittaessa antaen. Olen myös suunnitellut, että järjestäisin pennuille omistajineen erilaisia koulutuspäiviä joihin pyydettäisiin kuhunkin tapaamiseen sopiva kouluttaja. Ensimmäisen koulutuspäivän teema tulisi varmaan olemaan jotain pennun rauhoittumiseen, vireensäätelyyn, sosiaalistamiseen ja turvalliseen ulkoiluun liittyvää tai mitä sitten pennunottajien kanssa halutaankaan. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti