KULO

Nimi: TK4 BH Wave 
Kutsumanimi: Kulo
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 11.03.2012
Koko: korkeus 51,5cm, paino 16,5kg
Emä: CMM'S JADE
Isä: WALK ON JEDTerveys:
Kulo on ollut muuten aina terve, mutta pieniä haavereita on vauhdikkaan neidin elämään mahtunut (katkennut kulmahammas, haljennus poskihammas, taittunut kynsi, etureiden lihasvamma). Hammasäksödenteistä huolimatta ell totesi että vahvat hyväkuntoiset hampaat ja ne tuli röntgenkuvattuakin. Luustoltaan Kulo on kuvattu täysin terveeksi (lonkat A/A, olkapäät puhtaat, kyynärät 0/0, selkä kuvattu kauttaaltaan terveeksi keväällä 2015) Silmät on peilattu terveiksi 11/2015.

Kulo KoiraNetissä
Treeniblogi (täältä löytyy videoita Kulon treeneistä ja tokokokeista yms)
Maajoukkuekarsinta Tampere kehä 1 ja kehä 2
Maajoukkuekarsinta Seinäjoki video
Tokokoe 
Kulo tuli minulle marraskuussa 2014 1,5-vuotiaana kodinvaihtajana, koska ensimmäisen omistajansa Mari koki itsensä enemmän husky- kuin paimenkoiraihmiseksi. Tunsin Kulon jo pentuajoilta lähtien, joten montaa sekuntia ei tarvinnut miettiä haluaisinko tämän timantin itselleni.
Talvella 2014 Kulo pääsi Pohjois-Hämeen Kennelpiirin Nuorten koirien tokorinkiin ja Tamskin tokovalmennusryhmä 2:een. Se voitti tokon alokasluokan SM-kisoissa 2014. Syksystä 2014 lähtien olemme treenanneet Kulon kanssa Tamskin tokovalmennusryhmä 1:n kovatasoisessa treeniseurassa. Keväällä 2015 Kulo varjovalioitui (näyttelytulos puuttuu) tokosta, kaksi ykköstulokseen johtanutta koetta oli tokomaajoukkuekarsintoja. Kesällä 2015 osallistuimme ensimmäistä kertaa tokon sm-kisoissa erikoisvoittajaluokkaan.


Kulo pähkinänkuoressa:

Kulo on suurisydäminen iloinen työmyyrä, jonka rakastaa yhdessätekemistä ja on aina valmis tekemään hommia. Arjessa se on maailman helpoin koira, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria (paitsi nuoria yli-innokkaita uroksia) ja jonka kanssa voi kulkea  varmaan missä vain ilman hihnaa. Kotona Kulo viihtyisi parhaiten minun kainalossani, mutta osaa hienosti rauhoittua omalle paikalleen ja kestää joutenoloa (saattaa kyllä tulla pyytämään tekemistä, mutta jos sitä ei ole tarjolla niin menee jatkamaan lepäämistä). Kulo tulee lasten kanssa hyvin juttuun.
Kulo on suora ja rehellinen koira, joka haluaa aina tehdä oikein. Sille voi kuitenkin huomauttaa virheistä ilman että täytyisi pelätä sen paineistuvan ja lakkaavan yrittämästä. Kulo saattaa jopa haukkua vastalauseeksi jos torun sitä, mutta tekee tämän kuitenkin häntä heiluen, yrittää pussata tässäkin ja ottaa huomauttamisesta vaarin. Tästä yhtenä maanantai-iltana kuvatusta treenivideosta näkyy hyvin Kulon tekemistä treeneissä ja myös reaktio toruihin, jotka tässä videolla ovat aika miedot. Ja minun toiminta väliin aika epäloogista, mutta älkää katsoko minua vaan koiraa. ;-) Kulolle kelpaa palkaksi namit ja lelut, se on tosi ahne (kotona ahmii suihinsa lapseni lattialle heittämät salaatit yms) ja toisaalta taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy. Vaihto lelusta namiin ja päinvastoin sujuu ilman mitään ongelmaa. Kuollutkin lelu kelpaa hyvin. Se ei reagoi pamauksiin (lenkkipolkumme kulkee ampumaradan viertä, joten olen päässyt seuraamaan Kulon käytöstä ja elekieltä monenlaisessa paukkeessa), mutta joistain äänistä Kulo ei pidä (ilotulitus). Kulolla ei esiinny liiallista silmänkäyttöä (tykkää kytätä meidän toista koiraa, mutta ei kyttää autoja, lehtiä, varjoja tms ja pystyy lopettamaan kyttäämisen käskettäessä).

Tokossa on jonkun verran taipumusta flänkkäämiseen ja on herkkä ennakoimaan etenkin luoksetulon stoppeja treenatessa. Pientä silmänkäyttöäkin esiintyy. Kulo on kuitenkin tokossa ollut äärimmäisen helppo koulutettavuudeltaan ja oli helppoa ja hauskaa saada se evl-tasolle. Kulo on aika tekeväinen tyttö, mutta se ei kuitenkaan sählää vaan pystyy tekemään teknisesti tarkasti. Ääntelyongelmaa ei ole ollut: eli ei piippaa eikä vingu. Pystyy odottelemaan kentän laidalla vapaana vaikka tehtäisiin agilitya toisen koirani kanssa.

Agilitya on kokeiltu jonkin verran, siinä on kiihkeän oloinen. Kulolla on ollut koko viime vuoden ongelmaa jonka luulin johtuvan vasemman takajalan lihasvammasta ja minkä vuoksi en ole uskaltanut tehdä sen kanssa agilitya. Nyt joulukuussa selvisikin että Kulolla on ollut kolmas lannenikama vinossa, todennäköisesti mennyt jossain liukastumisessa, ja nyt kun syy on selvinnyt ja sitä on hoidettu on oireilukin helpottanut. Toivoisinkin kovasti että myös Kulon kanssa voitaisiin agility aloittaa jossain vaiheessa, toisaalta pk-metsäjälkikin kiinnostaisi ja rajallisen ajan vuoksi täytyy tehdä valintoja.  Lampailla on käyty pari kertaa vuodessa, ja paimennuspuolesta en osaa oikein sanoa mitään kovin syvällistä muuta kuin että kovasti kiinnostusta asiaan on. Näyttelyihin Kulo ei ole vielä ehtinyt.  Kulon rakenteeseen toivoisin parempia takakulmauksia.
SM:ssä 2014 odotellaan vuoroamme
SM 2014 alokasluokan voitto


"Tule!"
Bh-kokeessa

"Jes!"
Wave ja Walk
Pihatöissä
Paras painikaveri

Kehätreenit 2015
Siivousapulaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti